AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiți | 
 

 Ministerul Transporturilor: Sporurile cresc pentru a stopa plecarea personalului din cauza salariilo

In jos 
AutorMesaj
kampfmaschine
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 1926
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 09/01/2010

MesajSubiect: Ministerul Transporturilor: Sporurile cresc pentru a stopa plecarea personalului din cauza salariilo   Vin 13 Apr 2012, 08:13

Titlu: Ministerul Transporturilor: Sporurile cresc pentru a stopa plecarea personalului din cauza salariilor reduse
Sursa: mediafax.ro
Autor: ***
Data: 12.04.2012

Citat :
Creșterea sporurilor acordate salariațiilor unor instituții subordonate Ministerului Transporturilor și Infrastructurii este necesară pentru a stopa plecarea personalului din cauza salariilor reduse, care variază între 745 lei pentru un pilot și 3.645 lei pentru un căpitan de port, susține MTI.

Potrivit unui proiect de HG elaborat de MTI, sporurile și primele pe care le primesc 589 de angajați din aviația de stat și Autoritatea Navală Română vor crește spectaculos față de nivelul actual, plafonat din 2010 la 30% din salariul de bază, și vor ajunge la 250% în cazul unor directori sau 60-70% pentru un căpitan de port.

"În ceea ce privește personalul din aviație căruia i s-ar adresa aceste prevederi, demersul MTI a avut ca obiectiv promovarea unei politici salariale prin care să fie stopate plecările din sistem, într-un domeniul în care România a dezvoltat de-a lungul timpului o adevărată școală de aviație de tradiție", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

Sporurile vor fi mărite pentru angajații de la Aeroclubul României, Școala Superioară de Aviație, Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile și Autoritatea Navală Română.

Cele mai mari creșteri sunt la Aeroclubul României, unde noile sporuri sunt cuprinse între 180% și 250%, nivelul maxim revenind directorului general, directorului general adjunct, directorului de zbor și comandanților de detașament.

La Școala Superioară de Aviație, sporurile și primele vor fi cuprinse între 90% și 150%, iar pentru Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile noul plafon maxim a fost stabilit la 90%.

Angajații Autorității Navale vor avea sporuri și prime de până la 40% din salariul de bază (conducător șalupă - 24 de beneficiari), 60% (inspector de specialitate/căpitan de port în aparatul central - 56 de beneficiari) și 70% (căpitan de port - 218 de beneficiari).

MTI arată că la Aeroclubul României un pilot cu o vechime de trei sau patru ani, care deține toate calificările (instructor avion ultraușor, instructor avion, instructor planor, membru al Lotului Național de Acrobație Aeriană), are salariul brut de 745 lei, un instructor de parașutism are 776 lei, iar în caul unui instructor de zbor sau parașutism câștigul brut este de 1.380 lei.

Personalul navigant profesionist al Aeroclubului României este alcătuit în din 80 de piloți, dintr-un total de 133 de posturi aprobate, inclusiv în posturile de conducere, și 70 de persoane încadrate ca personal tehnic aeronautic din totalul de 90 de posturi aprobate.

Veniturile proprii ale Aeroclubului sunt realizate în principal, din școlarizare numai că majoritatea cursanților sunt elevi și tineri cu vârsta până în 23 de ani, care beneficiază de gratuitate și astfel instituția nu reușește să obțină venituri suficiente.

"Dată fiind lipsa stimulării financiare, în ultimii ani s-au înregistrat plecări masive de personal (ajungându-se în prezent la un deficit de 32% de personal, în condițiile blocării angajărilor), cea mai mare parte a piloților cu experiență renunțând la această meserie, ceea ce face dificilă promovarea României în competițiile internaționale de profil", se arată în comunicat.

În ceea ce privește Autoritatea Navală, inspectorii/căpitan de port au un salariu brut de 3.465 lei, un căpitan de port 2.205 lei, iar unui conducător de șalupă îi revine 1.874 lei.

"În fapt, depășirea sporurilor se datorează plății unui spor pentru timpul lucrat în repaosul săptămânal și sărbătorile legale care în medie este de 20%, și a sporului pentru personalul care lucrează, potrivit contractului individual de muncă, în zone izolate sau unde atragerea personalului se face cu greutate, un spor de până la 20% din salariul de bază. Pentru zone izolate sporul se acordă unui număr de 20 de salariați", potrivit MTI.

Instituția mai menționează că majorarea sporurilor și primelor nu are impact asupra fondului de salarii aprobat.
Sus In jos
 
Ministerul Transporturilor: Sporurile cresc pentru a stopa plecarea personalului din cauza salariilo
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Poezii pentru copii
» Conserve pentru iarna (2)
» Schite pentru goblene
» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa
» Link-uri utile catre tipare, pentru copii

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Stiri din aviatie - Aviation News-
Mergi direct la: