AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  Conectare  

Impartiti | 

Malev (MA / MAH)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul
AutorMesaj
CalinCLJ
Membru activ

Numarul mesajelor: 1039
Varsta: 49
Localizare: Cluj-Napoca
Data de inscriere: 15/10/2008

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Sam 04 Feb 2012, 21:47

Cum spui ? Care nu-si permiteau Malev ? Ia fa tu un calcul simplu cu TOATE taxele pe care RYR le impune si vezi cat esti de departe de un carrier legacy ? XCu unele exceptii , o sa ai surpriza.
Nimeni nu le plange de mila celor de la RYR , am zburat cu ei si pot spune in cunostinta de cauza ca sunt de departe cea mai jegoasa si lipsita de [profesionalism companie aeriana cu care am zburat.
Sus In jos
loplo
Fotograf

Numarul mesajelor: 927
Varsta: 33
Localizare: EDDK
Data de inscriere: 19/01/2009

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Sam 04 Feb 2012, 21:51

Am fost acolo si ca pasager si ca spotter.
Terminalul de la weeze e plin de Olandezi, la fel si parcarea.
Nemtii prefera Dortmund, chiar daca si acolo trebuie mers cu autobuzul pana in gara, dar asta e un drum de cateva minute (max 10). Cand la Dusseldorf dureaza mult mai mult sa ajungi in centru si/sau gara.
Sincer de multe ori am fost in dilema de unde sa zbor, cateodata Weeze era mai ieftin decat Dortmund, dar am preferat Dortmund pentru legatura.
Companiile low cost zboara pe secundare. La BUD si inca cateva locuri este exceptie.
Cu siguranta pana in toamna apare un inlocuitor MAH, cu suport din partea guvernului. Momentan cei de la BUD airport sunt in pierdere din lipsa de trafic, din cauza asta ii accepta/asteapta pe tot, dar odata cu noul "MAH" se va schimba treaba si vor pleca/reduce zborurile multi.
Sus In jos
Iulius
Flight Level 100
Flight Level 100

Numarul mesajelor: 142
Localizare: Brasov
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Sam 04 Feb 2012, 22:00

CalinCLJ a scris:
Ia fa tu un calcul simplu cu TOATE taxele pe care RYR le impune si vezi cat esti de departe de un carrier legacy ? XCu unele exceptii , o sa ai surpriza.
Nimeni nu le plange de mila celor de la RYR , am zburat cu ei si pot spune in cunostinta de cauza ca sunt de departe cea mai jegoasa si lipsita de [profesionalism companie aeriana cu care am zburat.

Asta tine de preferinta. Pentru mine cea mai jegoasa si lipsita de profesionalism companie e Tarom insa probabil urmarim lucruri diferite de la un transportator aerian.
Despre preturi, Ryanair e de obicei mai ieftin.
Chiar asa, cautam acum cateva saptamani zbor Madrid - Cagliari. Singura companie ce zboara ruta asta e Ryanair - pretul biletului la data cautata ~25 euro.
Doar sa ma gandesc ce preturi are Tarom (de ex) pe rutele pe care au monopol.

@loplo
de trei ori am fost si eu la Weeze. Parcarea mi s-a parut de fiecare impartita egal intre masinile cu numar de Olanda si cele cu numar de Germania iar
drumul Dusseldorf/Krefeld/Duisburg/Bottrop/Monchengladbach - Dortmund din punct de vedere a traficului mi se pare mult mai rau decat cel spre Weeze.
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Sam 04 Feb 2012, 22:36

Iulius , daca ma uit mai atent la ce poza ai pe profil , nu ma mai mir.
Dar sa spui despre Tarom , cu toate pacatele ei , ce ai spus , e prea mult. daca ma urmaresti ai fi vazut ca ii critic cand e cazul , dar nu e posibil sa spui ce ai spus , pur si simplu pentru ca NU E ADEVARAT.
Sus In jos
Skylink
Membru activ

Numarul mesajelor: 211
Localizare: Timisoara
Data de inscriere: 07/01/2009

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Sam 04 Feb 2012, 22:37

Iulius a scris:
CalinCLJ a scris:
Ia fa tu un calcul simplu cu TOATE taxele pe care RYR le impune si vezi cat esti de departe de un carrier legacy ? XCu unele exceptii , o sa ai surpriza.

Asta tine de preferinta. Pentru mine cea mai jegoasa si lipsita de profesionalism companie e Tarom insa probabil urmarim lucruri diferite de la un transportator aerian.
Despre preturi, Ryanair e de obicei mai ieftin.
Chiar asa, cautam acum cateva saptamani zbor Madrid - Cagliari. Singura companie ce zboara ruta asta e Ryanair - pretul biletului la data cautata ~25 euro.
Doar sa ma gandesc ce preturi are Tarom (de ex) pe rutele pe care au monopol.

Iulius, noi toti de aici taxam greselile Tarom de fiecare data cand apar, dar pana la a cataloga ROT-ul ca "jegoasa si lipsita de profesionalism" este cale lunga. Nu intru in detalii deoarece aceste polemici nu isi au locul pe un forum, dar totusi nu pui RYR, o companie care este etalonul marlaniei si controversei( in toate aprecierile de specilaitate) in aceesai categorie cu ROT. Crede-ma se poate muuult mai rau. Iar pentru a vorbi despre un subiect, ar trebui sa ai o privire de ansamblu asupra cazului. Ai fi surprins sa afli cat plateste comunitatea, pentru ca mareata RYR sa ofere acele bilete ieftine in fiecare aeroport pe care opereaza. La cat ajutor financiar primeste, RYR ar trebui sa ofere toate biletele la 10 euro!!!

cheers

Ultima editare efectuata de catre dylan in Sam 04 Feb 2012, 22:56, editata de 2 ori
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Sam 04 Feb 2012, 22:42

Corect Skylink !
A sesizat cineva , in informatiile care au aparut vineri despre intalnirea oficialilor de la RYR cu nu stiu ce oficialitate maghiara ca a fost prezent si Oficiul de Turism al Ungariei ? Oare de ce???? sa ne amintim de scandalul de la Arad cu "subventia" de 150,000 de euro pe care CJ Arad a refuzat sa o mai plateasca si RYR si-a luat jucaria si dus a fost ? 150,000 pentru cat ? O ruta parca , 2-3 fpw. Asa ca......
Sus In jos
Iulius
Flight Level 100
Flight Level 100

Numarul mesajelor: 142
Localizare: Brasov
Data de inscriere: 02/04/2008

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Sam 04 Feb 2012, 22:42

CalinCLJ a scris:

Dar sa spui despre Tarom , cu toate pacatele ei , ce ai spus , e prea mult. daca ma urmaresti ai fi vazut ca ii critic cand e cazul , dar nu e posibil sa spui ce ai spus , pur si simplu pentru ca NU E ADEVARAT.

Lasam la o parte pretul, punctualitatea, numarul de bagaje pierdute sau alte argumente de genul asta.
Haideti sa incheiem discutia asta, nu duce nicaieri si suntem offtopic.
Sus In jos
Thomas
Membru activ

Numarul mesajelor: 904
Varsta: 47
Localizare: Göttingen
Data de inscriere: 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 00:45

CalinCLJ a scris:
Iulius , Malev zbura la STR , nici dracu nu o sa zboare la Baden Baden. Cat despre Strasbourg , din cate stiu Malev nu avea zboruri acolo , semn ca nu era cerere. Asa , putem inventa orice .
Sunt convins ca nu trec 6 luni si apare primul scandal intre BUD si RYR. Mai ales ca vorbim de o baza care dintr-o data are 4 aeronave , ceea ce presupune vroe 12 fpd. O sa vezi .

Calin, faptul ca FKB e la 110km de STR chiar nu constituie o problema în Germania. Aici lumea e foarte mobila. Baden-Baden dar si Karlsruhe au gara unde operseste ICE (deci ajungi acolo foarte rapid de oriunde din Germania), iar autobuzul de la gara Baden-Baden la FKB face 23 de min. De exemplu autobuzul de la Heidelberg la FKB face o ora si jumatate. Din Frankfurt centru si pâna în terminal FKB cu ICE+BUS faci 2.30 ore.

Eu de exemplu am zburat la ACE (Lanzarote) de la FKB în concediu. Sunt putin peste 400 de km de la mine pâna acolo, adica 3 ore cu masina din fata casei si pâna în terminal. Cu alte cuvinte cam tot atâta (sau cu un pic de ghinion chiar mai putin timp) decât de exemplu de la Brasov la OTP ...

În alta ordine de idei: am zburat de multe ori cu FR si nu înteleg de ce o numesti "jegoasa" ... chiar nu-mi pot da seama. Singurele doua avioane "jegoase" la propriu cu care am zburat eu vreodata, au fost ale Air France si Blue Air. Dar nu as trage concluzia ca acele companii sunt astfel. Da, FR se comporta agresiv pe piata, si-a creat aceasta imagine si o mentine voit. E o strategie pe care multi nu o simpatizeaza, nici eu, ok ... dar "jegoasa" Rolling Eyes îmi permit sa folosesc cuvintele tale: NU E ADEVARAT.

Si pâna la urma noi toti datoram în special FR faptul ca azi zborul a devenit accesibil tuturor, sau ma rog, aproape tuturor. Au spart monopoluri (sau au contribuit la asta), au spart o politica tarifara absolut nesimtita si "institutionalizata" de catre companiile nationale (... apropo de "flag-carrier") împreuna cu IATA. Au contribuit esential la implementarea conceptului de LCC în Europa si fara ei probabil ca nici Wizz Air, nici Blue Air, nici Germanwings etc. etc. n-ar fi existat.

Unde gaseam noi tarife OW la LH, RO, MA, OS etc. etc. de 49,-€ (promotie actuala LH din BER) sau ma rog, fara promotie, dar la preturi sa le spun "civilizate" cât de cât de pâna în 250,-€???

Sau ar fi fost posibil asa ceva ca mai jos???

Citat:
Hin Frankfurt/Main (FRA) 06.02.2012 um 15:15 Uhr London/Heathrow (LHR) 06.02.2012 um 15:55 Uhr LH 910 Lufthansa
Rück London/Heathrow (LHR) 11.02.2012 um 19:45 Uhr Frankfurt/Main (FRA) 11.02.2012 um 22:25 Uhr LH 919 Lufthansa

Reisezeitraum: 06.02.2012 - 11.02.2012
Reisedauer: 5 Tage
Abflughafen: Frankfurt/Main
Zielflughafen: London/Heathrow

Preis pro Person: 186 €

Adica sa cumpar acuma un bilet cu plecare în cca. 38 de ore si fara noaptea de sâmbata/duminica inclusa la asemenea pret??? Pai acu 10-15 ani un asemenea bilet era 2-3.000,-€ ... asta cum s-ar numi?
Sus In jos
Voicu
Moderator

Numarul mesajelor: 1629
Localizare: Arad - ARW - LRAR
Data de inscriere: 28/12/2007

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 10:17

Fratilor , va recomand sa incheiati aceste discutii pentru ca sinteti OFFTOPIC !!

airplane-pictures.net
jetphotos.net
airliners.net
Sus In jos
Thomas
Membru activ

Numarul mesajelor: 904
Varsta: 47
Localizare: Göttingen
Data de inscriere: 04/01/2008

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 10:21

Voicu a scris:
Fratilor , va recomand sa incheiati aceste discutii pentru ca sinteti OFFTOPIC !!

Embarassed ... sorry
Sus In jos
eugen
Membru activ

Numarul mesajelor: 2514
Varsta: 38
Localizare: Arad, LRAR
Data de inscriere: 30/04/2008

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 11:10

MAH, GAME OVER!
Sus In jos
loplo
Fotograf

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 15:39

Voicu a scris:

"Sunteti" si fara spatiu inainte de virgula, daca tot ne legam de oameni. De litere si culoare nici nu mai zic nimic. Pana cand nu au zis de ROT nu a fost bai, dar cum va simtiti iar atinsi la maduva iar amenintati cu blocari/stergeri.
Daca e chiar asa de offtopic, puteti inchide tot threadul, MAH nu mai exista.
Sus In jos
loplo
Fotograf

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 22:45

Trupa de la tehnic in hangar la BUD langa HA-LOB in "bucati". Nu vreau sa stiu ce atmosfera este in hangar. LOP urmeaza sa plece si el, azi in jurul orei 2300LT.

sursa: airportal.hu
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 22:48

Sugestiva imaginea , loplo ! Pacat !
Sus In jos
Voicu
Moderator

Numarul mesajelor: 1629
Localizare: Arad - ARW - LRAR
Data de inscriere: 28/12/2007

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 23:33

loplo a scris:
Voicu a scris:

"Sunteti" si fara spatiu inainte de virgula, daca tot ne legam de oameni. De litere si culoare nici nu mai zic nimic. Pana cand nu au zis de ROT nu a fost bai, dar cum va simtiti iar atinsi la maduva iar amenintati cu blocari/stergeri.
Daca e chiar asa de offtopic, puteti inchide tot threadul, MAH nu mai exista.

@ loplo - din partea mea este un ultim avertisment inainte de a cere o sanctiune mai dura !

motivul este incalcarea regulamentului

"4.6. Este interzisa polemizarea cu moderatorii pe baza deciziilor administrative luate de acestia, sau transformarea acestor decizii in subiecte de discutie pe forum. Daca un membru considera ca moderatorul a interpretat eronat regulile forumului, poate contacta pe e-mail sau mesaj privat Administratorul"

Voicu - moderator RomanianSpotters

airplane-pictures.net
jetphotos.net
airliners.net
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 23:35

Voicu , eu cred ca exagerezi. Lasa-l pe om sa spuna ce doreste . Nu a injurat , a avut un limbaj civilizat. Intamplator are si dreptate !

Ca unul care sunt la postul 972 , astept si eu acelasi "warning". Din solidaritate .

PS : NU POLEMIZEZ CU TINE , deci nu poti aplica articolul mentionat de tine.

Ultima editare efectuata de catre CalinCLJ in Dum 05 Feb 2012, 23:37, editata de 1 ori
Sus In jos
loplo
Fotograf

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Dum 05 Feb 2012, 23:36

Vezi ca esti off topic.
Sus In jos
schumi
Airport Level
Airport Level

Numarul mesajelor: 63
Varsta: 28
Localizare: Timisoara
Data de inscriere: 28/07/2010

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Lun 06 Feb 2012, 00:34

http://www.airliners.net/photo/Malev---Hungarian/Boeing-737-7Q8/2060465/L/&sid=a0752d66b43844eb15fcaa9359c052b9
iata si prima poza cu shannon devenit teritoriu malev.

asteptam revenirea companiei, chiar si sub alt nume.
Sus In jos
Alex_tm
Fotograf

Numarul mesajelor: 1600
Varsta: 22
Localizare: TIMISOARA - BANAT
Data de inscriere: 15/01/2009

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Lun 06 Feb 2012, 00:45

schumi a scris:
http://www.airliners.net/photo/Malev---Hungarian/Boeing-737-7Q8/2060465/L/&sid=a0752d66b43844eb15fcaa9359c052b9
iata si prima poza cu shannon devenit teritoriu malev.

asteptam revenirea companiei, chiar si sub alt nume.

Asta vroiam sa postez si eu!! Sad
Sus In jos
http://fanviola.piczo.com/?cr=5
valavia
Administrator

Numarul mesajelor: 2627
Varsta: 29
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 18/08/2008

MesajSubiect: Re: Malev (MA / MAH)   Lun 06 Feb 2012, 09:18

loplo a scris:
Vezi ca esti off topic.

Loplo, dragul meu lup moralist, discutia o luase pe campii si ca sa fim transparenti in deciziii ati fost averitzati la vedere despre acest lucru. Si nu mai sarii ca una doua cum e vb de ROT facem si dregem ca nu e adevarat sub nici o forma. Cand voi discutati si faceti comparatii intre RYR si ROT la topicul legat de MAH, asta cum se numeste? Eu stiu ca off-topic!

Te rog sa te consideri avertizat si la un pas de a primit un ban de 2-4 saptamani.

My photos on:
Sus In jos
http://contelevali.blogspot.com

Malev (MA / MAH)

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 7 din 10Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Companii aeriene in Romania - Airlines in Romania-