AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiți | 
 

 Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5
AutorMesaj
allex
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 3096
Varsta : 45
Localizare : SATU MARE
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Mier 08 Sept 2010, 23:39

...daca nu joci in struna politicienilor, ma refer la anume functii......te executa......instant.....
Sus In jos
Vici
Airport Level
Airport Level


Numarul mesajelor : 92
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Joi 09 Sept 2010, 16:25

Da, cum l-au "executat" pe Croitoru cu inscenarea de la Ciorogarla. Pe langa ca nu era acord cu achizitia de F-16 second hand, mai si facea "galagie" prin presa ca ne trebuie avioane - si inca noi. Probabil ca n-ar fi lasat sa se intample nici magaria asta.

In locul lui l-au pus pe Stanciu, un individ care n-a zburat niciodata (de ce oare) si care s-a folosit de functia de sef al SMFA ca sa fie dat "bun de zbor" ca navigator pe C-130. Omul si-a facut damblaua, si acum ii serveste. Pe asta poti sa stai linistit allex ca nu-l executa, e omul lor.

Sa nu uitam nici contractul de achizitie a Mica VL / Mistral, finalizat tot sub obladuirea lui Stanciu dar intrerupt de un scandal de coruptie - sistemele costau 320 mil euro, dar statul platea 400, diferenta de 80 mil. urmand a fi incasata de intermediar - o firma sa zicem "apropiata" actualei puteri.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Joi 09 Sept 2010, 16:49

Titlu: COMUNICAT DE PRESĂ (09.09.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=107
Autor: Biroul de presă
Data: 09.09.2010

Citat :
COMUNICAT DE PRESĂ (09.09.2010)

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a participat marți, 7 septembrie, la lansarea proiectului de construire de locuințe pentru tineri, în regim ANL, pe terenul situat în strada Fabrica de Glucoză nr. 2-4, din sectorul 2 al Municipiului București, împreună cu ministrul dezvoltării regionale și turismului Elena Udrea, și cu primarul sectorului 2, Neculai Onțanu.

Pentru derularea acestui proiect, Ministerul Apărării Naționale a transmis, prin HG nr. 714/2010, din domeniul public al statului și administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al sectorului 2, o parte din terenul cazărmii 429 Pipera, în suprafață de 4,53 ha. Partea de teren transferată se utilizează în scopul sistematizării zonei, respectiv pentru construirea, în maxim 3 ani de la preluare, de locuințe și funcțiuni complementare spațiilor de locuit, prin programe derulate de Agenția Națională pentru Locuințe, potrivit legislației în vigoare.

Proiectul prevede construirea unui număr total de 1.500 de locuințe. Dintre acestea, 40% sunt destinate angajaților Statului Major al Forțelor Aeriene, 5% vor reveni angajaților Ministerului Administrației și Internelor și 5% personalului din Serviciul Român de Informații.

Referindu-se la importanța realizării acestui complex de locuințe ANL, ministrul Gabriel Oprea a declarat: „Ministerul Apărării Naționale continuă proiectul național de colaborare cu administrațiile publice locale pentru construirea de locuințe pentru tineri și pentru cadrele militare. Deja în mai multe județe ale țării au fost demarate astfel de programe, în care ministerul a cedat administrarea unor terenuri aflate în circuitul militar, iar primăriile sau Consiliile Județene, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, au demarat construirea de imobile destinate tinerilor și personalului militar. Iată că acest program are proiecte și în Capitală, iar tinerii din sectorul 2 pot spera ca în termen de câțiva ani să beneficieze de locuințele ANL”.

Ministrul apărării naționale a subliniat că trecerea acestor terenuri din administrarea ministerului în administrarea primăriilor are la bază analize efectuate de specialiștii MApN, în care se evidențiază foarte clar care sunt unitățile ce pot fi desființate sau relocate : „În ultimii 20 de ani nu a existat o astfel de evaluare sau un astfel de demers. Așa s-a ajuns în situația în care ne aflăm astăzi, când un număr foarte mare de cazarme sunt situate practic în inima orașelor. Am relocat sau am comasat cazarme, iar spațiul a fost transferat în administrarea consiliilor locale. Armata nu pierde absolut nimic, ci dimpotrivă câștigă: pe de-o parte, la capitolul logistic, printr-o relocare mai judicioasă a cazarmelor, și implicit a resurselor alocate mentenanței și, pe de altă parte, câștigă prin sprijinul pe care îl acordă cadrelor militare”.

Ministrul Gabriel Oprea a mulțumit ministrului dezvoltării regionale și turismului și primarului sectorului 2 pentru buna colaborare de care dau dovadă și pentru interesul pe care îl manifestă față de problemele bucureștenilor, dar și pentru tinerii fără locuințe din toată țara. „Sper ca acest exemplu de conlucrare să fie urmat și de alte instituții și chiar de toată clasa politică. Este o perioadă de criză și avem nevoie de solidaritate. Dar este obligația noastră, a celor care reprezentăm instituții publice și partide, să dăm dovadă de solidaritate, de înțelegere și de respect pentru ceea ce este astăzi interesul național”, a mai declarat ministrul apărării naționale.

Biroul de presă
Sus In jos
Dylan
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 4807
Varsta : 47
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Joi 09 Sept 2010, 17:43

cipi_TM a scris:
Titlu: LA MULȚI ANI, CELEI MAI VÂRSTNICE FEMEI PILOT DIN ROMÂNIA (09.09.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=106
Autor: Compartimentul informare și relații publice
Data: 09.09.2010

Citat :
LA MULȚI ANI, CELEI MAI VÂRSTNICE FEMEI PILOT DIN ROMÂNIA (09.09.2010)

Marți, 7 septembrie, la inițiativa șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, un grup de aviatori militari a efectuat o vizită doamnei Mariana Drăgescu, la domiciliul acesteia, cu ocazia aniversării zilei sale de naștere.
La împlinirea celor 98 de ani, Mariana Dragescu este cea mai varstnica femeie pilot din Romania, singura componenta în viață a legendarei Escadrile Albe.
Desfășurată sub semnul emoției, vizita a marcat întâlnirea exponenților unor generații diferite pe care le leagă un sentiment foarte puternic: pasiunea pentru aviație.
Pilotul Mariana Drăgescu a rememorat și a împărtășit vizitatorilor din experiențele și sentimentele trăite atât în vremuri de război, cât și din activitatea de zbor din anii ce au urmat.

Compartimentul informare și relații publice

Oare saraca stia ce se intampla la Muzeul Aviatiei atunci cand au venit respectivii in vizita si ca cel care i-a trimis la ea (tov. Stanciu) a vorbit despre acelasi si singurul Muzeu al Aviatiei din Romania ca fiind doar un "cimitir de avioane"?!? Nu cred! Si mai cred ca daca-i statea in putere ii alunga de acolo cu matura!
Sus In jos
arianne
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 2730
Varsta : 26
Localizare : EBBR/LFBO/LROP
Data de inscriere : 03/08/2008

MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Joi 09 Sept 2010, 18:56

Macar de forma asa, eu sincer as scrie un e-mail la presedintie, pentru ca daca nu mai e nimic de facut, macar sa i se prezinte lui dom' Base' cui au fost acordate de fapt numeroasele stele...

Daca cineva are mai multa inspiratie, procetatean@presidency.ro.

Daca ne organizam, poate semnam si in numele AR si RS.
Sus In jos
propellerdream
Flight Level 400
Flight Level 400
avatar

Numarul mesajelor : 622
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 19/07/2008

MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Joi 09 Sept 2010, 19:04

Si pe Base o sa-l doara la basca... Mad

Cred ca mai degraba ar trebui facuta o scrisoare deschisa catre Ministrul Culturii, Primul ministru, Presedinte si intreaga societate romaneasca, de fapt. Dar sint absolut convins ca nu ar avea nici un efect. De fapt nici nu imi imaginez ca ar fi publicata acea scrisoare de prea multe ziare...
Eu m-am convins ca nu-i pasa nimanui la modul serios de Muzeul Aviatiei - si aici vorbesc de o masa statistica, nu de grupul minoritar al pasionatilor de aviatie. Deci suntem prea putini. Asta e...
Sus In jos
http://www.propellerdream.ro
Dylan
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 4807
Varsta : 47
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 15/04/2008

MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Joi 09 Sept 2010, 19:32

Pai asa mai bine o eventuala scrisoare deschisa ar trebui trimisa in primul rand presei si anume barosanilor presei romanesti. Nu ma refer aici la persoane ci la "institutii". Daca "prinde" nu conteaza ca suntem putini...

LE: Eventual o emisiune cu subiectul asta si cu ceva invitati care sa pledeze acolo, pe un post care are audienta nu cred ca ar trece neobservata....
Sus In jos
mandrei
Airport Level
Airport Level
avatar

Numarul mesajelor : 48
Varsta : 69
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 30/11/2008

MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Mier 15 Sept 2010, 22:15

Am vizitat anul acesta muzeele aviatiei din Hendon-Londra, Le Bourget-Paris, Kbely-Praga, Berlin, Linkoping-Suedia, Friedrichshafen-Dornier, Zeppelin,... Muzeul tehnic Viena,... toate acestea dupa 15-20-27 ani de la vizitele anterioare. Toate aceste muzee erau in dezvoltare, aveau hangare nou construite, patrimoniul reconditionat la nivel inalt, prezentari pe monitoare murale, pupitre de informare electronica si prezentari video,...
Muzeul Friedrichshafen-Dornier nou, nout, ultramodern si Muzeul Berlin de asemenea nou, deschis pe fostul aeroport Gatow. Doua hangare si turnul de control, renovate si amenajate impecabil,.... urmeaza inca trei hangare,....
Nu am reusit sa vizitez Muzeul Tehnic de la Praga, era in renovare generala, invelit in plasa de protectie, pentru lucrari,....
Toate muzeele de care am amintit sunt in cadru generos, beneficiind de constructii importante,... se simte un interes deosebit pentru acest domeniu, alaturi de muzeele de arta, stiintele naturii, meserii,....

Am participat la diverse faze de "dezvoltare" a muzeului nostru si inainte de 1989. Am facut chiar un proiect ptr RoAF cu amplasarea muzeului in Pavilionul H, din Parcul Herastrau,... apoi prin toate fazele: Flotila, Baneasa, Otopeni,... mai putin Pipera,.... Am constat mai de mult "agonia" muzeului, cu toate stradaniile echipei de la muzeu, mi-e teama sa nu fie prea tarziu,... Voiam sa scriu, in urma vizitelor la muzeele amintite, un articol cu titlul: "Pledoarie pentru Muzeul Aviatiei", pentru revista PILOT, dar si aceasta revista a "murit".

NUMAI LA NOI SE ALEGE PRAFUL DE TOATE,... POATE SUNTEM O NATIE BLESTEMATA,....
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   Mier 15 Sept 2010, 23:57

Blestemata sa fim condusi de blestemati...... Prea putine caractere si prea multa incultura......
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti   

Sus In jos
 
Atentat la cultura adica la Muzeul Aviatiei Bucuresti
Sus 
Pagina 5 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Arhiva :: Opreste Distrugerea Muzeului Aviatiei-
Mergi direct la: