AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiți | 
 

 Comunicate Fortele Aeriene Romane

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Mar 16 Mar 2010, 09:01

Titlu: Întâlnirea liderului Forțelor Aeriene cu atașații apărării străini (12.03.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=75
Autor: cpt. Mircea Barac
Data: 12.03.2010

Citat :
Întâlnirea liderului Forțelor Aeriene cu atașații apărării străini (12.03.2010)

Joi, 11 martie a.c., a avut loc la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, întâlnirea anuală a șefului SMFA, general maior dr. Ion-Aurel Stanciu, cu atașații apărării (militari, aero și navali) străini acreditați la București. Activitatea a avut un caracter informal, scopul principal fiind consolidarea relațiilor de comunicare între cele două părți.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate aspecte concrete ale activității Forțelor Aeriene Române, cu accent pe prezent și perspective: rolul și misiunile, etapele transformării acestei categorii de forțe, stadiul programelor de modernizare și principalele misiuni la care au participat Forțele Aeriene din momentul accederii României în NATO. S-a făcut, de asemenea, referire la conceptul de Putere Aeriană, printr-o analiză de sinteză a conflictelor prezente.

***

Invitații au fost interesați de soluțiile practice privind desfășurarea activității în cadrul Forțelor Aeriene în contextul economic actual, cum ar fi: îndeplinirea baremelor de zbor de către piloți, nivelul colaborării cu celelalte categorii de forțe, recrutarea și motivarea personalului. Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a explicat că nivelul de antrenament al piloților se află în atenția permanentă a noii echipe de conducere a SMFA, acest aspect fiind strict legat de resursele alocate. Abordarea adoptată vizează, pe de o parte tratarea diferențiată, pe categorii de aviație și pachete operaționale, iar pe de alta, schimbarea graduală a ponderii zbor simulator/zbor real, în favoarea celei dintâi într-un raport de 60% - 40%. Cooperarea cu celelalte categorii de forțe se realizează prin executarea de exerciții și aplicații în comun, de tip CSAR – Combat Search and Rescue și prin misiuni de transport și sprijin logistic, tip „Joint” al trupelor în teatrele de operații. În ceea ce privește recrutarea și menținerea personalului în sistem, intervin aspecte obiective precum motivația și sistemul de valori propriu al fiecărui individ./alin>
Din punct de vedere tehnic, au fost întrebări referitoare la stadiul derulării programului avion scurt-mediu curier, respectiv C-27J Spartan și la interesul privind achiziția unui avion de antrenament avansat. Liderul Forțelor Aeriene a explicat că întârzierea livrării primului avion C-27J Spartan, care ar fi trebuit să se finalizeze în toamna anului trecut, s-a produs din motive obiective, însă se așteaptă livrarea a două avioane în cursul acestui an, urmând ca flota de șapte avioane să fie completată până la sfârșitul anului 2012. În privința posibilității achiziționării unui avion de antrenament avansat, s-a subliniat că România dispune de un astfel de avion performant, conceput și construit în țara noastră, fabricat la Craiova – IAR-99 ȘOIM.
O întrebare interesantă a venit din partea atașatului apărării Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, colonelul Nigel Moore, care a dorit să afle viziunea de lider a șefului SMFA referitor la structura pe care o conduce. Generalul maior dr. Ion-Aurel Stanciu a explicat că există patru direcții pe care le are în vedere, acestea fiind: schimbarea unor mentalități depășite, creșterea nivelului de coeziune și lucrul în echipă, oferirea de perspective pe termen lung pentru personalul tânăr și înzestrarea pe termen mediu și lung cu tehnică de luptă performantă, cu accentul pe capabilități și interoperabilitate.

Căpitan Mircea Barac, publicația "CER SENIN"
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: MESAJUL ȘEFULUI S.M.F.A. CU PRILEJUL SĂRBĂTORILOR DE PAȘTI   Vin 02 Apr 2010, 09:12

Titlu: MESAJUL ȘEFULUI S.M.F.A. CU PRILEJUL SĂRBĂTORILOR DE PAȘTI (01.04.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=76
Autor: ***
Data: 01.04.2010

Citat :
MESAJUL ȘEFULUI S.M.F.A. CU PRILEJUL SĂRBĂTORILOR DE PAȘTI (01.04.2010)

Stimați camarazi,

Marea sărbătoare a Învierii Domnului, la care în acest an ni se alătură creștinii din întreaga lume, ne umple inimile de bucurie și le deschide către credință și speranță. Ne aduce lumină și liniște interioară, dar mai ales, ne întărește sufletele cu putere și curaj de a urma calea pe care am ales-o și de a depăși greutățile vieții.
Cel mai prețios dar pe care ni-l aduc Sărbătorile Pascale, prin semnificația lor, este redescoperirea vieții, a unei vieți adevărate, curate și pline de sens, dar și a unor virtuți ca demnitatea, onoarea și solidaritatea. Aceste crezuri simple au reprezentat dintotdeauna repere sigure care ne-au arătat ce se cuvine să fim, ce putem fi sau ce hotărâm să fim. Măsura acestor valori este în mintea și inima noastră și o dovedim printr-o credință mereu vie, prin disciplina muncii riguroase, tenacitate și încredere.
Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, cu multe greutăți în planul resurselor alocate, avem capacitatea de a înțelege că încrederea și perseverența reprezintă o forță capabilă să ne propulseze spre obiectivele propuse. Avem datoria de a le îndeplini. Suntem cu toții, militari și civili din Forțele Aeriene, o mare familie; familia celor care veghează la securitatea spațiului aerian național. Societatea are încredere în noi, știe că suntem oricând pregătiți să acționăm cu fermitate pentru a ne îndeplini misiunile încredințate. Să le dovedim concetățenilor noștri că vom acționa astfel încât să nu îi dezamăgim niciodată și că vom păstra pe veșnicie CERUL SENIN AL PATRIEI!
Lumina și pacea sărbătorii Sfintelor Paști ne oferă tuturor prilejul reînnoirii și îmbogățirii spirituale și împărtășirii, prin vorbe și fapte, a acestei bogății cu cei în mijlocul cărora trăim și muncim fie ei familie, colegi sau societate în ansamblu. Să ne dovedim voința de a fi onești, harnici, generoși și, mai presus de toate, iubitori și iertători.
Praznicul Învierii Domnului îmi oferă posibilitatea de a adresa întregului personal din Forțele Aeriene, în numele meu și al conducerii Statului Major al Forțelor Aeriene, cele mai sincere urări de sănătate, pace și bucurie în suflet!

Hristos a înviat!

ȘEFUL STATULUI MAJOR AL FORȚELOR AERIENE
General-maior dr. Ion-Aurel STANCIU
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: PELERINAJ LA MÂNĂSTIREA DINTR-UN LEMN   Mier 07 Apr 2010, 10:14

Titlu: PELERINAJ LA MÂNĂSTIREA DINTR-UN LEMN (06.04.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=78
Autor: Compartimentul Relații Publice
Data: 06.04.2010


Citat :
PELERINAJ LA MÂNĂSTIREA DINTR-UN LEMN (06.04.2010)

Potrivit unei vechi tradiții, joi, 1 aprilie 2010, în ajunul uneia dintre cele mai importante sărbători religioase ale creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Statul Major al Forțelor Aeriene și Statul Major al Forțelor Navale au organizat un pelerinaj la Mânăstirea Dintr-un Lemn.
Generalul-maior Ion-Aurel Stanciu și contraamiralul Dorin Dănilă, alături de reprezentanți ai personalului din cele două categorii de forțe, s-au deplasat în localitatea Frâncești, județul Vâlcea, unde este ctitorită mânăstirea, purtând mesajul de smerenie și pocăință, dar și ofranda pentru sfântul lăcaș a celor ce servesc în Forțele Aeriene și Forțele Navale Române.
Stareța Emanuela Oprea și călugărițele rezidente au ținut o scurtă slujbă religioasă de binecuvântare.

***

Timpul și focul și-au spus cuvântul asupra ansamblului mânăstiresc, care a suferit mai multe restaurări. Legătura celor două categorii de forțe cu mânăstirea își are izvorul într-un asemenea moment, când statul român a decis restaurarea în întregime a mânăstirii și mărirea numărului de chilii, cu sprijinul Ministerului Aerului și Marinei. Lucrările de refacere au durat doi ani, din 1938 până în 1940, însă legătura dintre aviatori, marinari și sfântul lăcaș a depășit cu mult jumătate de veac.

Compartimentul Relații Publice
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Mier 21 Apr 2010, 15:23

Titlu: Schimb de stafeta intre doua generatii (16.04.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=80
Autor: Compartimentul Relații Publice
Data: 16.04.2010

Citat :
Schimb de stafeta intre doua generatii (16.04.2010)

Comandorul Daniel Vîrdol a executat ultimul zbor din carieră pe un avion IAR 99 ȘOIM vineri, 16 aprilie, la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene “Aurel Vlaicu”, moment care a coincis cu începerea pregătirii în zbor a fiului său, Mihai Vîrdol, student la Academia Forțelor Aeriene.
Comandorul Vîrdol îndeplinește funcția de șef Secție siguranță aeronautică în Statul Major al Forțelor Aeriene. Pilot cu o experiență de peste 1300 de ore de zbor, din care 500 pe aeronave MIG-21, 600 pe aeronavele IAR-99 și IAR-99 ȘOIM, în anul 2004 devine pilot de încercare la Centrul de Cercetări și Încercări în Zbor de la Craiova. În această calitate a executat peste 200 de zboruri de încercare.
Viața sa atinge borna care marchează 50 de ani – limită de vârstă permisă piloților pentru zborul pe aeronavele militare de luptă.
Destinul a făcut ca în aceeași perioadă fiul său să înceapă pregătirea în zbor ca student la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, prilejuind o veritabilă predare de ștafetă între două generații de piloți militari, tatăl în calitate de pilot și instructor și fiul în calitate de student-pilot în pregătire.
Cei doi au executat împreună ultimul și respectiv primul zbor.

Compartimentul Relații Publice
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Vizita șefului Forțelor Aeriene din Serbia în România   Lun 03 Mai 2010, 10:14

Titlu: Vizita șefului Forțelor Aeriene din Serbia în România (29.04.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=81
Autor: **
Data: 29.04.2010

Citat :
Vizita șefului Forțelor Aeriene din Serbia în România (29.04.2010)

O delegație condusă de șeful Aviației și Apărării Antiaeriene din Serbia, generalul de brigadă Ranko ZIVAK, a efectuat, în zilele de 28 și 29 aprilie, o vizită de lucru în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Ion-Aurel Stanciu.
Pe agenda convorbirilor s-au aflat subiecte referitoare la organizarea, structura actuală, planurile de perspectivă și domeniile de reformă ale Forțelor Aeriene din cele două țări.
O atenție deosebită a fost acordată modului de organizare și desfășurare a procesului de formare, instruire și perfecționare a cadrelor militare din Forțele Aeriene Române în timpul perioadei de pre-aderare și după aderarea la NATO.
De asemenea, au fost abordate aspecte referitoare la planificarea și executarea unor activități de pregătire în comun a militarilor aparținând Forțelor Aeriene din cele două state, precum și la transferul de cunoștințe din experiența Armatei României din perioada Parteneriatului pentru Pace.
În programul oaspeților sârbi au fost incluse și vizite în unități ale Statului Major al Forțelor Aeriene.

Compartimentul Relații Publice
Aspecte din timpul vizitei: http://www.roaf.ro/ro/presa/imagini/2010/vizita_sarb/photo_gallery.php
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: ONOR EROILOR NEAMULUI (13.05.2010)   Lun 17 Mai 2010, 09:15

Titlu : ONOR EROILOR NEAMULUI (13.05.2010)
Sursa : http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=82
Autor : ***
Data : 17.05.2010

Citat :
ONOR EROILOR NEAMULUI (13.05.2010)

"...Amor patriae nostra lex"

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paști, creștinii ortodocși sărbătoresc praznicul Înălțării Domnului, zi sfântă ce a fost consacrată ca Zi a Eroilor. Urmând tradiția țărilor europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare națională.
Personalul militar și civil din Forțele Aeriene s-a alăturat celor care joi, 13 mai 2010, au participat la omagierea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru libertate, dreptate, credință și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
De asemenea, reprezentanții Statului Major al Forțelor Aeriene, au participat la ceremoniile organizate în capitală și în țară cu această ocazie, au depus coroane de flori și s-au rugat pentru neuitare la monumentele și locurile de odihnă veșnică, alături de reprezentanții autorităților locale și altor instituții, precum și de cetățeniii din garnizoanele unde își desfășoară activitatea.
În memoria eroilor neamului, formații de aeronave Mig-21 LanceR și elicoptere IAR-330 au survolat zona Parcului Carol unde se află Mormântul Ostașului Necunoscut.

Mesajul Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene: http://www.roaf.ro/ro/presa/imagini/2010/2010-05-13/mesaj%20ziua%20eroilor.doc
Aspecte din timpul ceremonialului: http://www.roaf.ro/ro/presa/imagini/2010/2010-05-13/photo_gallery.php
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Vin 28 Mai 2010, 08:35

Titlu: Forțele Aeriene în istoria Bârladului (27.05.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=84
Autor: Compartimentul Relații Publice
Data: 27.05.2010

Citat :
Forțele Aeriene în istoria Bârladului (27.05.2010)

Vineri, 21 mai, Statul Major al Forțelor Aeriene a participat împreună cu Fundația „Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu” la evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Culturale ale Bârladului.

Statul Major al Forțelor Aeriene a fost reprezentat de șeful Instrucției și Doctrinei, general de flotilă aeriană dr. Alexandru-Petru Gălușcă. În cadrul manifestărilor, generalul Alexandru Gălușcă a susținut prezentarea ”Aspecte relevante privind stadiul actual și perspectivele Forțelor Aeriene Române”. De asemenea, au fost prezentate o serie de filme documentare privind participarea Forțelor Aeriene la misiuni internaționale și sprijinul acordat populației în situații de urgență civilă, dar și documentare reprezentative pentru istoria aviației și cariera de pilot.

Programul a inclus și o vizită la Școala generală din com. Fruntișeni, locul de naștere al generalului av. Gheorghe Negrescu, erou aviator din primul război mondial, al cărui nume va fi inclus în titulatura școlii.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Lun 14 Iun 2010, 14:43

Titlu: Ceremonie dedicată împlinirii a 100 de ani de la efectuarea primului zbor al aeroplanului „Vlaicu I” (14.06.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=87
Autor: Compartimentul Relații Publice
Data: 14.06.2010

Citat :
Ceremonie dedicată împlinirii a 100 de ani de la efectuarea primului zbor al aeroplanului „Vlaicu I” (14.06.2010)

Statul Major al Forțelor Aeriene împreună cu Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (A.R.P.I.A.) organizează joi, 17 iunie a.c., începând cu ora 10.00, la Centrul Comercial AFI Palace Cotroceni, o ceremonie militară cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la primul zbor efectuat de Aurel Vlaicu cu aeroplanul „Vlaicu I”.

Reprezentanții Statului Major al Forțelor Aeriene și Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii vor dezveli o placă comemorativă ce consemnează împlinirea unui veac de la primul zbor al aeroplanului proiectat și construit în totalitate în România și pilotat de inginerul român Aurel Vlaicu.

Pe toată durata manifestării, în holul centrului comercial, Muzeul Aviației va expune modelul planorului „Aurel Vlaicu 1909” și al aeroplanului „Vlaicu II”, reproduse în mărime naturală.

Aurel Vlaicu ocupă, în galeria strămoșilor aeronauticii române un loc de frunte și, pentru cinstirea memoriei sale și a celorlalți aviatori căzuți la datorie, va fi oficiat un serviciu religios.

Aeronave militare, aparținând Bazei 90 Transport Aerian și Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene, vor survola Câmpul Cotrocenilor pentru a transmite salutul de onoare ilustrului înaintaș, simbolizând totodată preluarea ștafetei și continuarea tradiției aeronauticii românești.

Compartimentul Relații Publice

xxx

Aurel Vlaicu a realizat aeroplanul „Vlaicu I” în 1910 cu sprijinul guvernului român de la acea vreme care i-a acordat permisiunea de a-l construi la Arsenalul Armatei, unde era angajat ca inginer. Ministerul de Război se obliga prin contract să asigure materialele necesare și să cumpere motorul cu condiția ca aparatul să devină proprietatea Armatei Române. A fost ales motorul rotativ de tip ,,Gnôme” care dezvolta o putere de 50 CP. Vlaicu a încheiat construcția aparatului la sfârșitul lunii mai 1910; cântărea 300 kg cu pilot cu tot și era propulsat de două elice, care se roteau în sens invers.

Primul zbor a avut loc la 17 iunie 1910, pe terenul de la Cotroceni. „Vlaicu I” a zburat pe o distanță de 50 m, la o înălțime de 3-4 m de sol. Au urmat alte câteva demonstrații pe cerul Bucureștiului, Aurel Vlaicu reușind să se ridice până la 50 m înălțime. La 13 august 1910, o comisie militară a asistat la două zboruri care s-au dovedit decisive pentru viitorul aparatului ,,Vlaicu I” și al constructorului său. Considerându-l util pentru misiuni de supraveghere, comisia a recomandat înființarea unei secții speciale pentru construit avioane în cadrul Arsenalului Armatei, secție pusă sub conducerea inginerului Aurel Vlaicu.

În septembrie 1910, avionul a îndeplinit prima misiune de luptă din istoria aviației militare române. Cu ocazia manevrelor ce au avut loc în Oltenia, Aurel Vlaicu a transportat un document de la Slatina la Piatra Olt, zburând la o înălțime de 500 m, în 35 de minute. La 17 octombrie 1910, Ministerul de Război a organizat un zbor demonstrativ, pentru public, la Hipodromul Băneasa.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Mier 30 Iun 2010, 22:38

Titlu: FORȚELE AERIENE ROMÂNE INTERVIN ÎN SPRIJINUL POPULAȚIEI AFECTATE DE INUNDAȚII (30.06.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=89
Autor: Compartimentul Informare și Relații Publice
Data: 30.06.2010

Citat :
FORȚELE AERIENE ROMÂNE INTERVIN ÎN SPRIJINUL POPULAȚIEI AFECTATE DE INUNDAȚII (30.06.2010)

Statul Major al Forțelor Aeriene a răspuns solicitărilor prefecților județelor Bacău și Neamț de a interveni în sprijinul populației afectate de inundații și de a facilita evaluarea situației hidrologice în bazinul Siret.

Astfel, 12 militari aparținând Bazei 95 Aeriene – Bacău, având la dispoziție un autocamion și un autoturism ARO, au intervenit în noaptea de 29-30 iunie a.c., în localitatea Letea Veche, pentru consolidarea, cu saci de nisip, a digului de pe râul Siret.

De asemenea, un elicopter IAR-330L, cu un echipaj format din trei militari de la aceeași unitate, a asigurat transportul autorităților locale din județul Neamț pentru survolarea Bazinului Siret în vederea supravegherii undei de viitură și dispunerii, oportun, a măsurilor de evacuare a populației și bunurilor aflate în pericol.

Forțele și mijloacele din structurile Forțelor Aeriene, stabilite prin planurile de cooperare pentru situații de urgență, sunt permanent pregătite să intervină, la solicitarea autorităților publice locale, pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor inundațiilor și acordarea de ajutor populației sinistrate.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Titlu: INTERVENȚIE SALVATOARE A MILITARILOR FORȚELOR AERIENE (28.06.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=88
Autor: Compartimentul Informare și Relații Publice
Data: 29.06.2010

Citat :
[INTERVENȚIE SALVATOARE A MILITARILOR FORȚELOR AERIENE (28.06.2010)

Sâmbătă, 26 iunie 2010, în jurul orei 17.30 , pe raza județului Ilfov, în apropierea Unității Militare 01802, aparținând Forțelor Aeriene Române, s-a produs un grav accident de circulație.

Conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers, s-a lovit violent de un copac, apoi autoturismul s-a răsturnat.

Personalul din serviciul de zi pe unitate a observat accidentul și, din proprie inițiativă, s-a deplasat la fața locului, unde a găsit o persoană accidentată. Personalul a intervenit pentru acordarea primului ajutor victimei și a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion–Aurel Stanciu i-a recompensat cu citarea prin ordin de zi pe unitate pe căpitan Culmeș Mihai, maistru militar Gheorghe Viorel, plutonier adjutant Filipescu Mariana, plutonier Stoica Nicușor, caporal Panait Nicușor și fruntaș Stoica Florin, care prin acțiunea lor promptă, au salvat viața persoanei implicate în accident.

Compartimentul Informare și Relații Publice
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Joi 01 Iul 2010, 21:14

Multumesc userului vba pentru informare!

Titlu: Comunicat de presă SMFA
Sursa: http://www.mapn.ro/cpresa/13456_COMUNICAT-DE-PRESĂ
Autor: Biroul de Presa
Data: 30.06.2010

Citat :
Ministerul Apărării Naționale
Direcția informare și relații publice
Tel./ Fax: 021-319.60.22
E-mail: presamapn@mapn.ro
Nr. 163
30 iunie 2010

Comunicat de presă

În cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, începând cu data de 1 iulie a.c., se vor produce o serie de modificări structurale care au ca scop asigurarea unui grad sporit de interoperabilitate cu structurile Alianței Nord-Atlantice și, totodată, păstrarea tradițiilor în cadrul Forțelor Aeriene.
Astfel, următoarele structuri se modifică după cum urmează:
- Baza 90 Transport Aerian se transformă în Flotila 90 Transport Aerian;
- Baza 71 Aeriană se transformă în Flotila 71 Aeriană;
- Baza 86 Aeriană se transformă în Flotila 86 Aeriană;
- Baza 95 Aeriană se transformă în Flotila 95 Aeriană.

* * *
Transformarea și modernizarea Forțelor Aeriene reprezintă un proces continuu de dezvoltare și integrare de noi concepte, strategii, doctrine și capabilități, cu scopul de a crea structuri operaționale suple, de a simplifica lanțul de comandă-control și de a îmbunătăți eficiența și capacitatea de adaptare la noul mediu de securitate, deosebit de complex.
Flotilele Aeriene sunt mari unități de aviație, organizate pe escadrile, în funcție de misiunile pe care le au de îndeplinit, iar implementarea lor are ca efect creșterea puterii de luptă, a capacității de manevră și a posibilităților de sprijin logistic. Realizarea acestor noi capabilități asigură o capacitate de reacție sporită la evoluția dinamică a situației aeriene, într-un sistem de comandă și control integrat.

Biroul de Presă
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Lun 12 Iul 2010, 12:32

Titlu: “100 DE ANI DE AVIAȚIE MILITARĂ” (09.07.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=92
Autor: Compartimentul Informare și Relații Publice
Data: 09.07.2010

Citat :
“100 DE ANI DE AVIAȚIE MILITARĂ” (09.07.2010)

În seria manifestărilor dedicate Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, luni, 12 iulie a.c., la Galeria Artelor în cadrul Cercului Militar Național, va avea loc vernisajul Expoziției “100 DE ANI DE AVIAȚIE MILITARĂ”.
Muzeul Aviației va prezenta în cadrul expoziției documente și obiecte reprezentative care atestă evoluția aviației în România, începând cu anul 1910, an în care Aurel Vlaicu a construit primul avion intrat în înzestrarea Armatei Române.

Vernisajul va avea loc începând cu ora 14.00, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Aeroportului Internațional „Henri Coandă”, ai asociațiilor militarilor în rezervă și veteranilor de război.
Expoziția poate fi vizitată până pe 20 iulie a.c.

Compartimentul Informare și Relații Publice
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Mar 20 Iul 2010, 14:15

Titlu: ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE (19.07.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=94
Autor: ***
Data: 19.07.2010

Citat :
ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE (19.07.2010)

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea va participa marți, 20 iulie, începând cu ora 09.00, la ceremonia militară și religioasă organizată la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor din București, cu ocazia Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene.
În semn de omagiu adus eroilor aviatori, formații de aeronave militare vor survola monumentul.
Începând cu ora 20.30, în Piața Aviatorilor, va avea loc apelul solemn și un ceremonial de retragere cu torțe pe traseul Piața Aviatorilor – Piața Victoriei.

Apelul solemn reprezintă un ceremonial militar menit să ducă din generație în generație tradiția cinstirii memoriei militarilor căzuți la datorie. Nume diferite, un singur răspuns: CĂZUT LA DATORIE!
Retragerea cu torțe este o acțiune simbolică, prin care se cinstește memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

* * *

Pe durata ceremonialelor, circulația rutieră în zona Bulevardului Aviatorilor va fi restricționată astfel:
08.30-10.30 – accesul spre Monumentul Eroilor Aerului va fi închis dinspre Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Str. Arh. Ion Mincu și Str. Demetriade.
20.30-21.30 – banda 1 a Bulevardului Aviatorilor va fi închisă de la Monumentul Eroilor Aerului până la Piața Victoriei.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Vin 23 Iul 2010, 19:11

Titlu: MISIUNE UMANITARĂ A FORȚELOR AERIENE ROMÂNE (23.07.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=95
Autor: Compartimentul Informare și Relații Publice
Data: 23.07.2010

Citat :
MISIUNE UMANITARĂ A FORȚELOR AERIENE ROMÂNE (23.07.2010)

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a aprobat, vineri, 23 iulie, efectuarea unui transport umanitar, pentru salvarea vieții unui copil în vârstă de 15 ani, cu un elicopter aparținând Flotilei 71 Aeriene Câmpia Turzii, care se află dislocat la aerodromul Giarmata-Timișoara.

Pacientul, care necesită o intervenție de urgență la coloana vertebrală, este transportat de la Timișoara la Cluj Napoca și este asistat pe timpul zborului de o echipă medicală a SMURD Timiș, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat.

Echipajul elicopterului IAR 330 Puma este condus de căpitan-comandorul Valentin Carra.Sus In jos
Alex_tm
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 1834
Varsta : 28
Localizare : TIMISOARA - BANAT
Data de inscriere : 15/01/2009

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Lun 26 Iul 2010, 12:56

cipi_TM a scris:
Titlu: MISIUNE UMANITARĂ A FORȚELOR AERIENE ROMÂNE (23.07.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=95
Autor: Compartimentul Informare și Relații Publice
Data: 23.07.2010

Citat :
MISIUNE UMANITARĂ A FORȚELOR AERIENE ROMÂNE (23.07.2010)

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a aprobat, vineri, 23 iulie, efectuarea unui transport umanitar, pentru salvarea vieții unui copil în vârstă de 15 ani, cu un elicopter aparținând Flotilei 71 Aeriene Câmpia Turzii, care se află dislocat la aerodromul Giarmata-Timișoara.

Pacientul, care necesită o intervenție de urgență la coloana vertebrală, este transportat de la Timișoara la Cluj Napoca și este asistat pe timpul zborului de o echipă medicală a SMURD Timiș, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat.

Echipajul elicopterului IAR 330 Puma este condus de căpitan-comandorul Valentin Carra.

Acuma mi`am adus aminte ca am vazut la TV stirea.

Era Puma cu nr. "26"! Felicitari Andy!! Smile

AlexSus In jos
http://fanviola.piczo.com/?cr=5
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Mier 11 Aug 2010, 16:06

Titlu: INFORMAȚIE DE PRESĂ (10.08.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=101
Autor: ***
Data: 10.08.2010

Citat :
INFORMAȚIE DE PRESĂ (10.08.2010)

Cu prilejul Zilei Marinei Române, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral dr. Aurel Popa a oferit Emblema de Onoare a Forțelor Navale șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, generalului de flotilă aeriană dr. Alexandru Gălușcă, șeful Instrucției și Doctrinei, și generalului de brigadă Haralambie Oprea, șeful Resurselor din Statul Major al Forțelor Aeriene.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Joi 19 Aug 2010, 20:35

Titlu: Participarea Forțelor Aeriene la Ziua Marinei Române (17.08.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=102
Autor: cpt. Mircea Barac
Data: 17.08.2010

Citat :
Participarea Forțelor Aeriene la Ziua Marinei Române (17.08.2010)

În data de 15 august, Forțele Navale au sărbătorit Ziua Marinei Române, eveniment organizat anul acesta sub egida "150 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române".

În spiritul bunei cooperări dintre cele două categorii de forțe armate, Forțele Aeriene au participat la exercițiul tactic demonstrativ Forțele Navale Române - 2010, executat cu ocazia sărbătoririi Zilei Marinei Române, cu un detașament format din trei avioane MiG-21 LanceR, trei avioane IAR-99 ȘOIM și 2 elicoptere IAR-330L. Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu planificarea activităților de instruire în comun a Forțelor Aeriene cu celelalte categorii de forțe și genuri de armă din sistemul național de apărare.

Personalul și aeronavele Forțelor Aeriene au participat astfel la o demonstrație de acțiune tactică în cadrul căreia au fost exersate tacticile, tehnicile și procedurile pentru atacul țintelor navale prin procedeul „ATAC la CATARG”, precum și modul de sprijin al forțelor proprii pe timpul ducerii acțiunilor de luptă. De asemenea, în același context, au fost lansați scafandri de luptă și EOD din elicopter în salt liber și în rapel și au fost survolate de o formație de elicoptere, în cadrul unei misiuni de cercetare aeriană, navele participante la eveniment.

În mesajul adresat cu această ocazie colegilor marinari, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, a transmis un călduros salut prietenesc, camaraderesc și sincere felicitări, remarcând, totodată, capabilitățile și profesionalismul acestei categorii de forțe armate: "Deosebit de apreciată în țară ca o categorie de forțe credibilă, suplă și judicios structurată, Marina Militară s-a afirmat în exerciții și aplicații multinaționale, dovedind o bună pregătire de specialitate, iscusință și măiestrie - capabilități necesare unei componente de elită a Armatei Române".

Imagini de la eveniment: http://www.roaf.ro/ro/presa/imagini/2010/2010-08-15/photo_gallery.php
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Mar 31 Aug 2010, 09:55

Titlu: INFORMAȚIE DE PRESĂ - 15 ANI DE SERVICIU (24.08.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=103
Autor: Compartimentul informare și relații publice
Data: 24.08.2010
Citat :
INFORMAȚIE DE PRESĂ - 15 ANI DE SERVICIU (24.08.2010)

Ziua de 24 august 2010 marchează împlinirea a 15 ani de la primul zbor oficial al prototipului avionului MiG-21 LanceR.

Programul de modernizare a fost inițiat de Ministerul Apărării Naționale / Statul Major al Forțelor Aeriene în anul 1992, având ca obiectiv realizarea unui avion modernizat cu o resursă ce acoperea o perioadă de 10 ani.
Primul prototip modernizat a efectuat primul zbor oficial pe 24 august 1995. După 15 ani, avionul MiG-21 LanceR este încă în serviciu, este operațional și execută misiunile ce revin astăzi Forțelor Aeriene Române în parametrii corespunzători.

Timp de 15 ani, programul s-a dovedit un succes atât din punct de vedere tehnic cât și al calității. Modernizarea avionului MiG-21 LanceR a reprezentat un salt tehnologic ce s-a reflectat direct și imediat asupra concepției privind ducerea acțiunilor de luptă și asigurarea nivelului de instruire a piloților militari, astfel încât să răspundă cerințelor impuse forțelor aeriene aparținând țărilor NATO.

De la accederea României în NATO în anul 2004 și până în prezent, avionul MiG-21 LanceR și-a făcut pe deplin datoria în misiuni reale de poliție aeriană.

Compartimentul informare și relații publiceTitlu: Misiune îndeplinită ! (24.08.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=104
Autor: ***
Data: 24.08.2010
Citat :
Misiune îndeplinită ! (24.08.2010)

Astăzi, 24 august a.c., a avut loc, în cadrul Regimentului 70 Geniu Aviație, ceremonia de sosire a celei de a doua echipe EOD participante la misiunile din Afganistan. Ceremonia s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion-Aurel STANCIU, care le-a urat „bun venit” militarilor și le-a mulțumit pentru curajul și profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor.

În perioada ianuarie-august 2010, detașamentul EOD comandat de plutonier adjutant Munteanu Florin, având în subordine pe plutonierul major Alixandru Gabriel, plutonierul Iosub Fănuță, plutonierul Mincu Valentin, maistrul militar cls. a III-a Iordache Gheorghiță și maistrul militar cls. a IV-a Filipoiu Mihail, a participat în teatrul de operații din Afganistan (Zabul), în cadrul misiunii ISAF.

Compartimentul informare și relații publice

***

Cele șapte luni petrecute departe de țară și de cei dragi au constituit pentru militari un prilej de a-și demonstra aptitudinile și pregătirea profesională, în condițiile în care provocările nu au fost puține și capacitățile le-au fost puse la încercare de nenumărate ori. Faptul că au acționat în comun cu entități de același eșalon din armatele statelor aliate în peste 50 de misiuni specifice, dintre care cele mai importante au fost intervenția la muniții neexplodate și participarea alături de forțele U.S.A. Navy la neutralizarea dispozitivelor improvizate, arată încă o dată că amplul și complexul proces de operaționalizare a grupului EOD din Forțele Aeriene s-a desfășurat cu succes.

Festivitatea a fost una solemnă și a venit ca o continuare firească a ceremonialului de repatriere de anvergură de la Curtea de Argeș, la care detașamentul a participat în data de 20 august alături de Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, camarazii lor de arme din teatrul de operații. Astăzi, cuvântul Șefului Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu și al comandantului Regimentului 70, colonel dr. Leonard Glod au trezit, în fiecare participant la festivitate, mândria lucrului dus la bun sfârșit, a misiunii îndeplinite cu succes, mândria că acești militari au fost acolo, au luptat și s-au întors învingători!

Bine ați revenit în țară!
Imagini de la ceremonie: http://www.roaf.ro/ro/presa/imagini/photo_gallery.php?data=2010-08-24
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Vin 03 Sept 2010, 08:25

Titlu: Numire în funcție la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene (02.09.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=105
Autor: Compartimentul informare și relații publice
Data: 02.09.2010

Citat :
Numire în funcție la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene (02.09.2010)

Marți, 1 septembrie, la sediul Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general maior dr. Ion-Aurel Stanciu, s-a desfășurat un ceremonial militar prilejuit de numirea în funcție a noului comandant al școlii, comandor Nicolae Grigorie.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene i-a urat succes noului comandant, subliniind că acesta are experiența necesară pentru a fi comandantul de care Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene are nevoie, având în vedere importanța formării și pregătirii militarilor profesioniști din Forțele Aeriene.

Compartimentul informare și relații publice
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Joi 09 Sept 2010, 16:47

Titlu: LA MULȚI ANI, CELEI MAI VÂRSTNICE FEMEI PILOT DIN ROMÂNIA (09.09.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=106
Autor: Compartimentul informare și relații publice
Data: 09.09.2010

Citat :
LA MULȚI ANI, CELEI MAI VÂRSTNICE FEMEI PILOT DIN ROMÂNIA (09.09.2010)

Marți, 7 septembrie, la inițiativa șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, un grup de aviatori militari a efectuat o vizită doamnei Mariana Drăgescu, la domiciliul acesteia, cu ocazia aniversării zilei sale de naștere.
La împlinirea celor 98 de ani, Mariana Dragescu este cea mai varstnica femeie pilot din Romania, singura componenta în viață a legendarei Escadrile Albe.
Desfășurată sub semnul emoției, vizita a marcat întâlnirea exponenților unor generații diferite pe care le leagă un sentiment foarte puternic: pasiunea pentru aviație.
Pilotul Mariana Drăgescu a rememorat și a împărtășit vizitatorilor din experiențele și sentimentele trăite atât în vremuri de război, cât și din activitatea de zbor din anii ce au urmat.

Compartimentul informare și relații publice
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Mier 15 Sept 2010, 19:38

Titlu: DESCHIDEREA ANULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT LA ȘCOALA MILITARĂ DE MAIȘTRI ȘI SUBOFIȚERI A FORȚELOR AERIENE „TRAIAN VUIA” (13.09.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=109
Autor: Compartimentul informare și relații publice
Data: 13.09.2010

Citat :
DESCHIDEREA ANULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT LA ȘCOALA MILITARĂ DE MAIȘTRI ȘI SUBOFIȚERI A FORȚELOR AERIENE „TRAIAN VUIA” (13.09.2010)

Luni, 13 septembrie a.c., începând cu ora 09.00, la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri „TRAIAN VUIA” de la Boboc, județul Buzău, va avea loc ceremonia de deschidere a anului școlar 2010-2011.

Festivitatea se va desfășura în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, a reprezentanților Statului Major General și ai autorităților administrației publice locale.

La această ceremonie vor participa pentru prima oară 139 de elevi din anul I, dintre care 31 fete, admiși la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene pentru a se pregăti în specialitățile aviație, rachete și artilerie antiaeriană și radiolocație.

În anul de învățământ 2010-2011, anul I va include și elevi care se pregătesc pentru a deveni maiștri militari și subofițeri în cadrul Forțelor Terestre, Forțelor Navale și Ministerului Administrației și Internelor.

Compartimentul informare și relații publice

Aspecte din timpul ceremoniei: http://www.roaf.ro/ro/presa/imagini/2010/deschidere_boboc/photo_gallery.phpSus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Joi 02 Dec 2010, 16:03

Titlu: INFORMAȚIE DE PRESĂ (30.11.2010)
Sursa: hhttp://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=119
Autor: Compartimentul informare și relații publice
Data: 30.11.2010

Citat :
INFORMAȚIE DE PRESĂ (30.11.2010)

Președintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 29 noiembrie a.c., „Decretul privind înaintarea domnului general-maior - cu două stele, Stanciu Ion-Aurel in gradul de general-locotenent - cu trei stele din Ministerul Apărării Naționale și, respectiv, “Decretul privind înaintarea domnului general de flotilă aeriană - cu o stea, Dănilă Ștefan în gradul de general-maior - cu două stele din Ministerul Apărării Naționale”.

Compartimentul informare și relații publice

Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Lun 06 Dec 2010, 11:32

Titlu: Gabriel Oprea a permis efectuarea unui transport umanitar
Sursa: http://www.newstimisoara.ro/stiri/gabriel-oprea-permis-efectuarea-unui-transport-umanitar
Autor: ***
Data: 30.11.2010

Citat :
Gabriel Oprea a permis efectuarea unui transport umanitar

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a aprobat sâmbătă seara, 27 noiembrie, efectuarea unui transport umanitar, pentru salvarea vieții unei persoane, cu aeronavă AN-26 echipată MEDEVAC.

Pacientul, în vârstă de 42 ani, care a suferit arsuri grave, a fost transportat de la Tîrgu-Mureș la București și a fost asistat pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat.
Echipajul aeronavei AN-26, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian, a fost condus de căpitan-comandorul Cristian Bălan.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Lun 06 Dec 2010, 11:35

Titlu: Aurul dacic, expus la Roma
Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-8095282-aurul-dacic-expus-roma.htm
Autor: V.M.
Data: 03.12.2010

Citat :
Aurul dacic, expus la Roma

Muzeul National de Istorie a Romaniei va expune la Roma, in perioada 16 decembrie 2010 - 3 aprilie 2011, mai multe obiecte din aur si argint, piese exceptionale din categoria Tezaur, in cadrul expozitiei "Gli ori antichi della Romania", deschisa la Muzeul Forurilor Imperiale din Italia, informeaza Agerpres. Colectia contine 140 de piese arheologice ce dateaza din epoca bronzului, perioada epocii fierului, civilizatia geto-dacica clasica, perioada romana si epoca migratiilor, descoperite in asezari si necropole sau provenind din descoperiri intamplatoare.

"Aceasta expozitie constituie o premiera absoluta in strainatate prin inedita asociere a unor bunuri arheologice de metal pretios din cadrul unora dintre cele mai importante tezaure descoperite pana in prezent pe teritoriul Romaniei. O serie de piese sunt expuse pentru prima data in afara Romaniei, precum patru dintre celebrele bratari dacice de aur care calatoresc acum ca exponate oficiale, dupa anevoioasa lor recuperare de pe piata ilicita", a declarat vineri directorul MNIR, dr. Ernest Oberlander Tarnoveanu, in conferinta de presa prilejuita de anuntul participarii Romaniei la expozitia de la Roma.

Potrivit acestuia, expozitia "Aurul antic al Romaniei, inainte si dupa Traian" isi propune sa arate ceea ce are mai important Romania ca mostenire culturala si cu ce contribuie la cultura si patrimoniul european.

De asemenea, directorul MNIR a spus ca expozitia se adreseaza si unei comunitati de romani din Italia pentru a le intari legatura cu tara lor de origine.

Din colectia MNIR ce va pleca la Roma fac parte obiecte din Tezaurul de la Persinari, Hinova, Sarmizegetusa Regia, Pietroasa, mormantul princiar de la Potaissa, al doilea mormant princiar de la Apahida, inventarul mormantului princiar de la Floresti s.a.

Conducerea MNIR a admis sa descopere presei doua coifuri, unul din aur, gasit la Cotofenesti, judetul Prahova, si unul din argint, descoperit in Teleorman.

Coiful din aur a fost gasit in anul 1927 de un grup de copii care erau la pascut cu vitele si este considerat cel mai vechi coif de aur, datand din secolul 5 i.Hr. Ar fi fost al unui copil sau tanar. Coiful din argint a fost gasit in mormantul unei capetenii, fiind descoperit de niste tractoristi care lucrau la o gradina de zarzavat. Dateaza din secolul 4 i.Hr. si face parte dintr-un grup de coifuri tracice.

"In lume se cunosc numai trei coifuri de acest gen. Este o prezentare a conceptiei despre viata, putere politica si militara, care vroia sa fie transmisa", a explicat dr. Ernest Oberlander Tarnoveanu, directorul general al MNIR.

Expozitia cu cele 140 de piese va pleca in lazi speciale, cu transport militar, urmand sa aiba dublu sigiliu si beneficiind de protectie speciala, cu curieri mandatati. Colectia va reveni in tara cel tarziu pe 14 aprilie 2011.

Secretarul de stat in Ministerul Culturii si Patrimoniului National Vasile Timis a transmis mesajul ministrului Kelemen Hunor, apreciind la randul sau ca aceasta expozitie este cea mai mare realizata de Romania din ultimii 25 de ani.

Aceasta expozitie este munca a mai multor curatori, specialisti, pe parcursul a doi ani si a fost posibila datorita unui parteneriat al MNIR cu alte sapte muzee din tara: Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie (Constanta), Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane (Deva), Muzeul de Istorie Turda, Complexul Muzeal Judetean Neamt (Piatra Neamt), Muzeul Judetean Teleorman (Alexandria) si Muzeul National al Unirii (Alba Iulia).
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   Sam 11 Dec 2010, 23:13

Titlu: REACREDITAREA ACADEMIEI FORȚELOR AERIENE "HENRI COANDĂ" (08.12.2010)
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=120
Autor: Compartimentul informare și relații publice
Data: 08.12.2010

Citat :
REACREDITAREA ACADEMIEI FORȚELOR AERIENE "HENRI COANDĂ" (08.12.2010)

În ziua de 7 decembrie a.c., la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” s-a desfășurat ceremonia oficială de înmânare a certificatului de reacreditare ca instituție de învățământ superior.

Academia Forțelor Aeriene a fost evaluată instituțional, pe parcursul anului 2010, de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) în vederea reacreditării pentru perioada următorilor cinci ani (2010-2015). Comisia ARACIS, formată din profesori universitari de prestigiu, a acordat în urma acestei evaluări calificativul maxim – „grad de încredere ridicat”.

Această apreciere situează instituția universitară a Forțelor Aeriene în rândul celor mai bune instituții de învățământ superior din țară cu recunoaștere la nivel național și european.

Este o performanță de excepție a învățământului din cadrul Forțelor Aeriene, obținută printr-un efort conjugat al Academiei Forțelor Aeriene și Statului Major al Forțelor Aeriene, o performanță care are la bază, în primul rând, profesionalismul și dedicarea conducerii, cadrelor didactice și studenților Academiei.

Certificatul a fost înmânat de către președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, domnul prof.univ.dr.ing. Ioan Curtu.

Compartimentul informare și relații publice


Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Iată, vin colindătorii!    Lun 20 Dec 2010, 22:39

Titlu: Iată, vin colindătorii!
Sursa: http://www.roaf.ro/ro/presa/displayCOM.php?cod=121
Autor: Compartimentul informare și relații publice
Data: 15.12.2010

Citat :
Iată, vin colindătorii! (15.12.2010)

Marți, 14 decembrie a.c, Statul Major al Forțelor Aeriene a fost gazda unei manifestări culturale prezentate de un colectiv de studenți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov. Spectacolul oferit de colindătorii veniți din Țara Bârsei în pragul sărbătorilor de iarnă a inclus un program de urări și colinde românești tradiționale de Crăciun și un scurt program artistic.

Inițiativa studenților Academiei, realizată sub îndrumarea prof. Diana Ilișoi, s-a bucurat de aprecierea întregului personal prezent la manifestare, apreciere exprimată în cuvinte pline de căldură de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent dr. Ion-Aurel Stanciu.

La întoarcerea spre Brașov, grupul de colindători s-a oprit în Valea Plopului, județul Prahova, pentru a oferi celor 328 de copii aflați în îngrijirea Asociației ProVita daruri, colinde și gânduri bune.

Compartimentul informare și relații publice
Aspecte de la activitate: http://www.roaf.ro/ro/presa/imagini/2010/Colindatori/photo_gallery.php
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Comunicate Fortele Aeriene Romane   

Sus In jos
 
Comunicate Fortele Aeriene Romane
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» SARBATORILE LA ROMANI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Stiri din aviatie - Aviation News-
Mergi direct la: