AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiți | 
 

 Monografie VLAICU

In jos 
AutorMesaj
Antoniu
Flight Level 200
Flight Level 200


Numarul mesajelor : 219
Varsta : 73
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 03/02/2009

MesajSubiect: Monografie VLAICU   Vin 04 Sept 2009, 09:56

A iasit de sub tipar Monografia VLAICU, lucrare de 500 pagini format A4. O lucrare deosebita, plina de noutati, intocmita folosind doar documentele originale identificate de noi: Dan Antoniu, George Cicos, Ioan Buiu, Alexandru Bartoc.
Aurel Vlaicu a fost un fenomen național, un simbol al majorității, care a învins pentru ei forțele naturii desprinzându-se de locul în care a fost zămislit, ridicând în aer odată cu aparatul său nâzuința de înălțare a tuturor, împlinea astfel pentru nația sa visul ancestral al omului „zborul”. Atunci când visul devine realitate, cu ajutorul unei mașini concepută și construită de tine, acesta devine sublima trăire a momentului înălțării, cu toată frica mentală și carnală care se opune cu vehemență. Cititorul știe foarte bine la ce ne referim, la acel moment al desprinderii de pământ în care aparatul își începe plutirea, ruperea legăturii ce ne-a țintuit legați de el de la facerea lumii, trăire ce emoționează de fiecare dată, adrenalina pătrunzând în toată ființa, o senzație unică.
Viața și activitatea lui Aurel Vlaicu a făcut subiectul multor lucrări, scrieri ale unor oameni de cultură care l-au cunoscut personal, l-au apreciat și susținut cu toată încrederea în inteligența sa nativă, sau a unor cercetători istorici. Există și scrieri de o altă categorie, ale unor scriitori, dominați de o dorința ajunsă obsesie de a ieși din rând. Au scris neadevăruri încercând cu o perseverență dusă la extrem, să impună „bombe publicistice”, ei le numesc „priorități publicistice”, neadevăruri pe care nu le putem înțelege. Grav este ca inerent au fost perpetuate ca realități de ”istoricii” ce scriu cărți din cărți.
Dorința noastră de a întocmii o monografie „VLAICU”, a fost stimulată de aceste lucrări întocmite după 1950.
Am căutat tot ce înseamnă Vlaicu, în arhive oficiale, și private, texte, mărturii, fotografii, artefacte, documente, suportând disconfortul creat de colbul acumulat de timp peste acestea, am stocat informațiile și documentele identificate. Le-am clasificat sperând că în final am reușit reîntregirea viații, activității și creației acestui pionier al aviației românești, bazându-ne numai pe documentele originale. O cercetare stiințifică pe care nici unul din autorii anteriori nu a efectuat-o.
Documentele identificate de noi în arhive, articolele din publicațiile vremii, amintirile apropiaților lui Vlaicu, le-am transcris cronologic.
Ne-am impus ca lucrările cu subiect Vlaicu, apărute până în prezent, să nu influențeze în nici un fel lucrarea de față, le-am răsfoit numai pe cele în care este reprodusă corespondența lui Vlaicu, am transcris aceste scrisori fiind documente originale în care, cu excepția datării, nu au intervenit autorii.
Puține documente din perioada vieții lui Vlaicu au supraviețuit timpului. Am săpat prin toate sursele accesibile, în speranța că vom identifica și alte documente originale ce nu au fost exploatate până în prezent. Le-am identificat în custodia unor arhive oficiale, dar și private. Dacă în general, arhivele oficiale oferă aceste documente pentru studiu, existând și posibilitatea de a obține copii, în arhivele private aceste posibilități sunt reduse chiar nule, din cauze ce țin de aspecte ce nu dorim să le comentăm. Există persoane care nu sunt indiferente față de istoria Aronauticii Române, acestea ne-au pus la dispoziție documentele și informațiile pe care le dețin, unele achiziționat cu mari eforturi financiare, au aprobat copierea lor cu condiția de a nu fi scoase din domiciliul deținătorului. În fața acestora ne plecăm cu respect, pentru faptul că s-au alăturat efortului nostru. Există persoane pe care nu le cunoștem pesonal decât prin corespondență, și-au rupt din timul prețios pentru a efectua cercetare pentru noi. Le mulțumim!
Am identificat multe texte ce fac referire la activitatea lui Vlaicu, înscrisuri ale celor care l-au cunoscut personal, deosebit de importante prin faptul că redau aspecte din viața subiectului nostru. Trecerea anilor a împuținat aceste documente, o parte publicate în periodice, monografii sau lucrări de specialitate, înscrisuri de mare valoare istorică, din păcate foarte rare și greu de studiat în prezent. Documentele pe care le-am considerat inedite le-am alăturat în faximil ilustrând transcrierea.
Titlul „VLAUCU” atribuit de noi monografiei are o semnificatie anume, Aurel Vlaicu a fost un creator a cărui produse au purtat denumirea „VLAICU”, nume care a devenit marcă (brand).

Lansarea pe 13 septembrie 2009 la comemorarea ce va avea loc la monumentul inchinat inventatorului de la Banesti Prahova.

Autorii

Cartea poate fi achizitionata de la Dan Antoniu
Mail – danantoniu01@yahoo.com
Telefon – 0722502958
Pretul 150 lei + taxe postale.
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 2382
Varsta : 60
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: Monografie VLAICU   Vin 04 Sept 2009, 12:16

Ma bucur ca a aparut cartea si o sa ma bucur si mai tare cand o s-o citesc. FELICITARI SI MULTUMIRI PENTRU MUNCA SI REZULTATE!

Ar fi bine sa spui mai multe despre activitatea de la 13 septembrie, eu as vrea sa ajung acolo.
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
Antoniu
Flight Level 200
Flight Level 200


Numarul mesajelor : 219
Varsta : 73
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 03/02/2009

MesajSubiect: Monografie VLAICU   Vin 04 Sept 2009, 13:24

Din ce am aflat se sarbatoresc 100 de ani de la zborul lui Vlaicu cu planorul.
A fost construit un planor care va fi adus la fata locului, va fi adusa si acea "REPLICA" Vlaicu II de care am mai discutat.
Va fi si un mini miting aerian deasupra monumentului.
Cam despre asta am cunostinta.
Cu aceasta ocazie voi prezenta si o a doua carte:
"Am fost in ICARIA, relatari ale pilotilor care au fost candva un punct pe cer"
Cu multi ani in urma, anii 70-80 ai secolului trecut, cand traiau foarte multi veterani, erau tineri 60-70 ani, i-am rugat sa puna pe hartie momentele deosebite ce i-au marcat traite in razboi, unii au raspuns rugamintii mele. O parte din aceste relatari le-an pus in IAR-80, altele in Prima zi de razboi, dar au ramas multe, le-am pus in aceasta carte cu o biografie inainte, pentru ca cititorul sa stie cine a fost povestitorul, apoi am ilustrat cu fotografii. S-au adunat 400 pagini.
Sus In jos
mihaiatanasie
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 2382
Varsta : 60
Localizare : Rosiorii de Vede & Brasov
Data de inscriere : 27/06/2008

MesajSubiect: Re: Monografie VLAICU   Lun 14 Sept 2009, 21:05

Am asteptat cu nerabdare vesti de la manifestarea de la Banesti. Am vazut la TV ca au participat si Iacarii, am vazut si macheta "Vlaicu II" la sol, dar comentariul a fost complet aiurea, au plasat actiunea in comuna natala a lui Vlaicu ???!!!
Sus In jos
http://unursinnoras.blog-gratuit.ro/
electric
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1166
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 10/03/2008

MesajSubiect: Re: Monografie VLAICU   Mier 30 Sept 2009, 16:20

Lucrarea este disponibila si in magazinul online al Asociatiei Aripi Romanesti.

Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Monografie VLAICU   

Sus In jos
 
Monografie VLAICU
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Discutii generale - Aviation Chat-
Mergi direct la: