AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiți | 
 

 Florea Geică și rețeaua lăcomiei

In jos 
AutorMesaj
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 10:14

Titlu: Florea Geică și rețeaua lăcomiei
Sursa: http://www.adevarul.ro/articole/florea-geica-si-reteaua-lacomiei.html
Autor: Răzvan Prițulescu
Data: 12 ian 2009

"Florea Geică și rețeaua lăcomiei

Gașca românului cu cea mai mare pensie din România primește lunar salarii de sute de milioane de lei de la bugetul de stat. Oamenii din jurul fostului director general al Autorității Aeronautice Civile, Florea Geică, au în continuare lefuri uriașe.

Florea Geică este cel mai bogat pensionar din România. În iunie anul trecut, pensia sa lunară era de 40.000 de lei (10.000 de euro).
Publicitate Apropiații acestuia beneficiază chiar și de un spor de radiații cosmice! După ce și-a “tras” o pensie de 40.000 lei (aproximativ 10.000 de euro pe lună), Geică a devenit, în iulie anul trecut, cel mai bogat pensionar din România.

Geică a ajuns la fabuloasa pensie în baza Legii 223/2007, care spune că valoarea pensiei reprezintă 80% din media veniturilor brute din ultimele trei luni de activitate.

În cazul lui Geică au fost luate în vedere lunile aprilie, mai și iunie ale anului trecut. În primele două luni, venitul a fost același, 35.000 de lei, dar pe luna iunie, Geică și-a asigurat un câștig de 80.000 de lei. Astfel, s-a ajuns la o pensie de 40.000 de lei. În plus, Geică a rămas pe statele de plată ale instituției, din postura de consilier pe probleme tehnice, el mai încasând alte 20.000 de lei lunar.

Iar dacă într-o lună are cel puțin o oră de zbor, ca membru al personalului navigant, Geică mai primește prime în valoare de 161% din salariu. Deci, încă 32.000 de lei. În total, acesta poate ajunge la venituri de 92.000 de lei pe lună, adică aproximativ 25.000 de euro.

Noul director, pe „lista neagră” a lui Berceanu

Cel care l-a urmat pe Geică la conducerea Autorității Aeronautice Civile, Adrian Vasilache, se află acum pe „lista neagră” a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, din pricina salariului uriaș.

În plus, Adrian Vasilache și-a acordat o primă de 12.000 de lei și s-a făcut chiriaș în Cartierul Francez pe banii Autorității. Adrian Vasilache a ajuns în fruntea Autorității Aeronautice Civile (AACR) din ordinul fostului ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, înlocuindu-l în funcție pe multimilionarul pensionar Florea Geică. În luna decembrie a anului trecut, Vasilache, alături de alți 23 de directori din Ministerul Transporturilor au ajuns pe „lista neagră” a noului ministru, Radu Berceanu, din cauza lefurilor astronomice.

Cu „sabia” lui Berceanu deasupra capului, Adrian Vasilache a acționat în consecință. Plătit cu 21.500 de lei pe lună, salariu negociat, plus o indemnizație de membru al Consiliului de Administrație (CA) de 20%, Vasilache și-a acordat, pe luna decembrie, o primă de 12.000 de lei.

„Aceste prime și le-au aprobat și oferit, fără vreo bază legală, toți cei 11 membri ai Consiliului de Administrație din AACR”, susțin surse din cadrul Autorității Aeronautice Civile.

Protejații fostului director Florea Geică

Andreea Frăsie (28 de ani), director general adjunct. Tânăra încasează lunar din leafă și prime de aproximativ 35.000 de lei. Andreea Frăsie, de profesie jurist, a fost făcută inspector aeronautic, sfidând legea care obligă la studii de specialitate, apoi avansată în funcția de director general adjunct al Autorității Aeronautice, evident pe vremea când Florea Geică era la putere.

Andreea Frăsie a avut grijă și de sora sa, Loredana, de 23 de ani, pe care a angajat-o șefă la Departamentul de Comunicare și Relații Publice, cu un salariu de peste 12.000 de lei lunar.

Irina Iliescu (40 de ani), director general adjunct. Irina Iliescu este remunerată cu 29.000 lei pe lună. La leafa de peste 10.000 de lei se adaugă primele de zbor și sporurile: de vechime, de fidelitate, de periculozitate, de stres, de condiții nocive, de aviație, de condiții grele, de condiții speciale. Și, atenție, un spor de 10% de radiații cosmice!

Ea este stewardesă de meserie. Irina Iliescu a fost nășită la cununie de Jănică Poenaru, fostul director al Autorității, iar soțul dânsei ocupă o funcție importantă în cadrul ROMATSA (Administrația Serviciilor de Trafic Aerian), susțin surse din AACR.

Valentin Gvinda, director operațiuni zbor. Are un salariu negociat de 9.200 de lei pe lună. La care, evident, se adaugă lună de lună o primă egală cu salariul plus 11 sporuri care ajung la 155% din salariul brut. El a beneficiat de spor de vechime de 25%, spor condiții speciale - 25%, spor condiții grele de muncă - 10%, spor de periculozitate - 8%, spor de stres - 10%, spor de radiații cosmice - 10%, spor de cască radio - 8%, spor de zbor condiții nocive - 8%, spor de ecran - 8%, spor pentru zbor la joasă înălțime - 10%, spor de aviație - 10% și spor de fidelitate - 15%. El poate ajunge la un venit lunar de peste 23.000 de lei.

Mădălina Hristu, director Comunicare și Relații Publice. Are un venit lunar de 13.000 de lei. Mădălina Hristu este o prezență extrem de discretă în AACR, care a fost angajată la Direcția de Calitate cu un salariu de 5.000 de lei. La scurt timp după angajare a fost avansată ca șefă în cadrul Serviciului Comunicare și Relații Publice, cu un salariu de 8.000 de lei, iar în prima zi de iunie din 2008 i s-a creat un loc de consilier, ajungând la un venit lunar de 13.000 de lei.

“Nimeni nu a văzut-o la Autoritate vreodată”, spun surse din instituție. De altfel, în vara anului trecut, actualul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, susținea că ministerul este condus de fapt de doi consilieri. El a nominalizat-o și pe Mădălina Hristu, la vremea respectivă consilier ministerial. Berceanu a acuzat-o pe Mădălina Hristu că „decide cine ia contractele”.

Chiriaș de lux în Cartierul Francez

În ședința din 3 noiembrie 2008 a Consiliului de Administrație, s-a aprobat în unanimitate închirierea unei locuințe de serviciu de către Adrian Vasilache, printr-un contract fără clauză de reziliere. Vasilache este din Tuzla, județul Constanța. O practică obișnuită, numai că locuința a fost aleasă pe sprânceană: apartament cu trei camere, 88 de metri pătrați, în Cartierul Francez.

Prețul? 1.800 de euro pe lună, plus TVA, plus utilități, plus taxe bancare aferente transferului de monetar, plus o garanție de 5.400 de euro. Firește, din banii Autorității Aeronautice, susțin aceleași surse.

Interesant este faptul că, potrivit surselor „Adevărul”, firma de la care AACR a închiriat apartamentul pentru folosința lui Vasilache, SC Oceanul Indian SRL, aparține lui Florin Balu, cunoscut ca patron al “Snack Attack”, fost coleg de facultate cu directorul general al Autorității Aeronautice Civile. Cei doi au absolvit Facultatea de Aeronave București.

Contactat de „Adevărul”, Adrian Vasilache a negat atât prima de 12.000 de lei, cât și faptul că ar sta cu chirie în Cartierul Francez. „Stau într-adevăr cu chirie, dar într-un apartament obișnuit de bloc în cartierul Băneasa. Aceasta a fost, de altfel, condiția pe care am pus-o când am venit la Autoritatea Aeronautică Civilă, o locuință de serviciu.

Și cum locuințele de serviciu ale Ministerului Transporturilor erau ocupate, m-am reorientat către acest apartament, unde stau cu chirie. Cât despre suma în cauză, 1.800 de euro, sincer nu știu amănunte, trebuie să verific, a declarat director ul AACR.

Precizare: apartamentul închiriat de Vasilache se află pe strada Aron Cotruș, numărul 61, din Cartierul Francez."
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 10:36

Doamne..ce cauta presa scandalul complet inutil..poate s-au gandit si ei ca acest om chiar merita acesti bani..
Sus In jos
Skywalker
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 407
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 10:37

tu glumesti, nu?
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 10:41

Sa zicem..dar la faza cu "deraiatul" BGHului, presa a fost penibila..

Oricum subiect de 2 bani..sa il lase cu tot cu pensia lui..
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 11:53

Saracu om bogat...chiar merita acesti bani?!?!

AndreiC a scris:
....Oricum subiect de 2 bani..sa il lase cu tot cu pensia lui..
Spune-mi un fost manager de la o firma particulara care are pensia lui?
Apropo el s-a jucat cu banii publici...bani pe care noi ii platim in fiecare luna din salarul nostru.
Sus In jos
Mengelaus
Fotograf
avatar

Numarul mesajelor : 4084
Varsta : 36
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 23/06/2008

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 13:21

Daca tot stau la 10, macar sa gasesc si ceva utilitate in treaba asta.Ma duc sa ma arunc pe geam..
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 14:42

Mengelaus a scris:
Daca tot stau la 10, macar sa gasesc si ceva utilitate in treaba asta.Ma duc sa ma arunc pe geam..


LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sus In jos
gabi-737
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 4432
Varsta : 41
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 26/12/2007

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 16:52

Foarte bine face presa, in tara asta Nesimtirea e la rang de lege, asa cum a intervenit in cazul scandalului cu Loganurile de jdemii de euro si au dat pe fata hotia, asa sa faca si in cazul de fata.

Pensie de la stat de 40000 lei mi se pare nesimtire cu N mare, indifernt ce a facut cel care o incaseaza, mai ales activitate la stat in Romania.

Asa ca o curiozitate stie cineva cat ia pensie un pilot de linie la o companie nationala si unu la o companie privata intr-o tara din Vest (Eu)?
Sus In jos
CalinCLJ
Membru activ


Numarul mesajelor : 1031
Varsta : 55
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 15/10/2008

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 16:54

gabi-737 a scris:


Asa ca o curiozitate stie cineva cat ia pensie un pilot de linie la o companie nationala si unu la o companie privata intr-o tara din Vest (Eu)?

Cred ca depinde de planul de pensionare aflat in pachetul de asigurare.
Poate Thomas ne poate lamuri mai bine .
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 17:12

gabi-737 a scris:
....Pensie de la stat de 40000 lei mi se pare nesimtire cu N mare...
cipi_TM a scris:
....Astfel, s-a ajuns la o pensie de 40.000 de lei. În plus, Geică a rămas pe statele de plată ale instituției, din postura de consilier pe probleme tehnice, el mai încasând alte 20.000 de lei lunar.

Deci d-nul consilier pe probleme tehnice are in total 60.000 lei lunar...
Sus In jos
Virusu
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 2688
Varsta : 32
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 30/12/2007

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 17:56

si pana la urma care e problema noastra cat castiga dansii? nu zic ca e corect sau nu, dar invidia si ura nu ne face mai buni, iar despre respectivul ziarist/a care a scris articolul o sa-i trimit un mail sa imi dau cu parerea la ce vorbeste acolo.
citez "atentie, radiatii cosmice"... as zice, atentie, prostie cosmica.

P.S. sper ca nu ne inflamam iar 8 pagini despre chestii genu, pentru ca nu merita... e forum de fotografie nu de barfe sau invidii
Sus In jos
Boeing777-300
Fotograf


Numarul mesajelor : 857
Localizare : Macondo
Data de inscriere : 02/12/2008

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 18:06

Articolul face referire la o institutie publica, in care angajatii sunt platiti din bani publici. Avand in vedere acest aspect, jurnalistii sunt total indraptatiti sa ancheteze si sa analizeze situatia de acolo. Noi trebuie sa ne bucuram cand acesti domni cu salarii enorme sunt "deranjati" de presa, caci e vorba de bani publici. Daca respectivul lucra la o companie privata putea sa aiba si 3 milioane de euro pe luna salariu, insa aici e vorba de banii pe care noi ii dam la stat sub forma de taxe, impozite etc.
Ca acest domn Geica sa fi meritat o asa pensie/salariu ar fi trebuit sa fi facut o adevarata "revolutie" in institutia pe care a condus-o, insa nu-mi aduc aminte de asa ceva. Fiecare trebuie platit in functie de performante, iar dansul nu a iesit in evidenta cu nimic. In aceste conditii, mi se par exorbitante veniturile pe care le primeste.
Sus In jos
ovidiu51
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1163
Varsta : 67
Localizare : Constanta (LRCK - CND)
Data de inscriere : 29/12/2007

MesajSubiect: Geica   Lun 12 Ian 2009, 18:21

AndreiC a scris:

Doamne..ce cauta presa scandalul complet inutil..poate s-au gandit si ei ca acest om chiar merita acesti bani..

Sa zicem..dar la faza cu "deraiatul" BGHului, presa a fost penibila..
Oricum subiect de 2 bani..sa il lase cu tot cu pensia lui...
Andrei, tu chiar nu vrei sa accepti realitatea? Nu este evident ca omu asta a iesit in decor si la propriu si la figurat. A bagat mana in bugetul tarii (AACR este bugetara) si a derapat si profesional la Istambul. A sfidat o natie intreaga cu pensi lui si s-a trezit cu un sut in fund de la ministru. Nu era mai bine daca demisiona? dar se pare ca scaunul avea prea mult lipici pt o demisie de onoare. Scandalul nu este inutil, presa cand e vorba de coruptie isi are rolul ei de veghe. Somnul linistit naste monstri, domnilor!
Sus In jos
gabi-737
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 4432
Varsta : 41
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 26/12/2007

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 18:45

Virusule, ai dreptate ca nu trebuie sa ne inflamam pe teme ca asta, dar aici e rubrica "DIVERSE" , deci se discuta subiecte altele decat scopul strict al forumului. Daca era gresit pus topicul trebuia sters de la inceput, acuma e deja pornita discutia, si intr-o democratie (ce se vrea si la noi a fi) fiecare e liber sa isi exprime opinia.

De acord cu ovidiu51, Boeing777-300, cipi_TM.

Cred ca se va stinge spontan discutia cand nu va mai fi de actualitate.
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 21:35

gabi-737 a scris:
Foarte bine face presa, in tara asta Nesimtirea e la rang de lege, asa cum a intervenit in cazul scandalului cu Loganurile de jdemii de euro si au dat pe fata hotia, asa sa faca si in cazul de fata.

Pensie de la stat de 40000 lei mi se pare nesimtire cu N mare, indifernt ce a facut cel care o incaseaza, mai ales activitate la stat in Romania.

Asa ca o curiozitate stie cineva cat ia pensie un pilot de linie la o companie nationala si unu la o companie privata intr-o tara din Vest (Eu)?

Daca presa din romania este asa fantastica inseamna ca eu nu am ce cauta la gard deoarece as fii element antisocial bun de stat la Gherla, din cauza lor am avut la firma crima organizata in control si asta doar in numele libertatii presei ( adica daca platesti nu scriem ce vrei despre voi , si nu am platita asa ca .....) !!!! asa ca da-mi te rog voie sa nu dau nici macar 2 (doi) bani pe ea si sa spun ca in 90 % din cazuri sunt doar aberatii !!!!
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
avatar

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 36
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 21:55

Ceau,

Pentru a evita o inflamare al acestui topic, rog administratorul sa blocheze acest topic.
Am deschis acest topic deoarece ca si platitor de impozite (si inca multe la numar) am crezut ca innebunesc cand am vazut sumele vehiculate.

Toate cele bune,
cipi_TM
Sus In jos
Virusu
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 2688
Varsta : 32
Localizare : Cluj Napoca
Data de inscriere : 30/12/2007

MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   Lun 12 Ian 2009, 22:04

subiect blocat la cererea initiatorului

Virusu
Moderator
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Florea Geică și rețeaua lăcomiei   

Sus In jos
 
Florea Geică și rețeaua lăcomiei
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: DIVERSE/OFF-TOPIC :: Stiri din aviatie - Aviation News-
Mergi direct la: